maandag 2 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Fusie Thalassa en Memesa gaat door: Clubs gaan verder als Volleybalvereniging TRIAS

spot_img

Delfzijl / Appingedam – Kort voor de zomervakantie hebben de algemene ledenvergaderingen van de volleybalverenigingen Thalassa uit Delfzijl en Memesa uit Appingedam ingestemd met een fusie tussen beide verenigingen. De fusie krijgt gestalte door de oprichting van een nieuwe vereniging: Volleybalvereniging TRIAS. Vrijdag 11 september hebben de bestuurders de oprichtingsakte getekend bij de notaris.

De verenigingen hebben tot het samengaan besloten vanuit de gedachte dat deze fusie noodzakelijk is om in onze regio voor langere termijn volleybal op enig niveau te kunnen blijven spelen. Daarvoor is niet alleen enige omvang noodzakelijk, maar zijn ook – zeker voor de jeugd – goede financiële en trainingsfaciliteiten nodig. Inmiddels zijn voor het eerste damesteam sponsoren gevonden, voor de andere teams wordt nog naar sponsors gezocht. Volleybalvereniging Trias gaat van start met ruim 110 leden en hoopt dit aantal in de komende jaren te kunnen vergroten, mede door een extra focus op de jeugd. Nieuwe spelers zijn uiteraard van harte welkom.

Dit seizoen wordt in de Nevobo-competities gespeeld met drie herenteams, 4 damesteams en 5 jeugdteams. Daarnaast is er nog een recreatief damesteam. De verschillende teams trainen zowel in Appingedam als in Delfzijl. Het eerste herenteam speelt dit seizoen in de promotieklasse. De andere herenteams in respectievelijk de eerste en de tweede klasse. Het vlaggenschip van de dames speelt in de eerste klasse. Dat is een team met potentie dat zeker gaat proberen dit seizoen een promotie te realiseren. De andere damesteams spelen in de tweede en de derde klasse. De thuiswedstrijden van TRIAS vinden beurtelings plaats in de Brede School Noord in Delfzijl en in Eelwerd Appingedam. De eerste thuiswedstrijden vinden op zaterdag 19 september plaats in de Brede School Noord in Delfzijl. Publiek heeft bij de thuiswedstrijden altijd gratis toegang. Nadere informatie over TRIAS is voor belangstellenden te vinden op www.vvtrias.nl .

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,268VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
AutoAuto
TuinTuin

Populaire berichten