Fremantle Highway: autofabrikanten repatriëren voertuigen uit de Eemshaven

Eemshaven – Autotransporteurs rijden af en aan in de Eemshaven. Fabrikanten BMW en Mercedes zijn deze week begonnen met het terughalen van de ruim 980 auto’s die vorige maand van het vrachtschip de Fremantle Highway zijn gehaald, dat beschadigd was door brand. De voertuigen worden teruggebracht naar de fabriek. Wat er daarna met de voertuigen gebeurt is onbekend.

Fremantle Highway
Het door brand getroffen autoschip Fremantle Highway heeft op donderdagmiddag 21 september de Eemshaven verlaten. Het schip wordt versleept naar Rotterdam, waar het zal afmeren bij scheepsbouwer Damen om daar verder te worden ontmanteld. De brand brak uit op 25 juli terwijl het schip boven Ameland voer en veroorzaakte aanzienlijke schade. Er wordt vermoed dat een defecte accu in een van de aan boord aanwezige elektrische auto’s de brand heeft veroorzaakt. De brand heeft het leven gekost aan een van de bemanningsleden, terwijl zes anderen ernstig gewond raakten.

Het schip vervoerde bijna vierduizend auto’s, waarvan bijna 500 elektrisch waren, en werd snel een risico voor een milieuramp op zee. Om dit te voorkomen, werd besloten het schip naar een haven te brengen. Hoewel de haven van Rotterdam de gewenste bestemming was, was deze te ver weg voor een beschadigd schip. Daarom werd de Fremantle Highway op 3 augustus naar de Eemshaven versleept.

Back to top button