Fotoverslag: Nieuw parcoursrecord tijdens 8e editie Zeemijlenloop

Delfzijl – De 8e editie van de Zeemijlenloop Delfzijl afgelopen zondag was een groot succes. Het weer werkte de organisatie van het hardloopevenement erg mee. De zon liet zich geregeld zien en er stond een herfstwindje. Dat was dan ook te merken aan het aantal deelnemers. Het startschot werd gegeven door wethouder Jan Menninga van de gemeente Delfzijl.

De Zeemijlenloop werd gewonnen door Atleet Greart Jorritsma uit Sneek, met een tijd van 34.14 liep hij 29 seconden sneller dan het vorige parcoursrecord dat sinds 2017 ook op naam van de Fries stond.

De lokale favoriet Maurice Smit kon de verwachtingen niet waarmaken en eindigde als derde. Dit kwam mede door dat Smit vanwege ziekte afgelopen weken niet kon trainen. Bij de dames was het duidelijk dat er dit jaar een andere winnaar zou komen.

Ook de allerjongste hardlopers konden hun hart ophalen bij de Zeemijlenloop. De peuter- en kidsrun werd goed bezocht en kon op veel aanmoedigingen rekenen. Ook zij genoten van het zonnige en droge weer en gingen na afloop met een unieke medaille naar huis.

Meer foto’s en bestellen via deze link.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2240″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button