Fotoverslag: Gondelvaart Appingedam trok ook dit jaar weer veel bekijks

Appingedam – Vrijdagavond trok tijdens de traditionele Gondelvaart een lint van versierde en verlichte vaartuigen door het centrum van Appingedam.

Deze 23ste editie had dit jaar het thema Caribbean Night, maar met een temperatuur van ongeveer 17 graden was het een stuk minder tropisch dan de voorgaande weken. Hoewel er regen was voorspel bleef het een groot deel van de avond droog. Ook dit jaar trok de Gondelvaart weer veel bezoekers naar de Fivelstad.

De Gondelvaart is de opmaat van het grootse Folk & Seasongfestival in Appingedam Bie Daip wat vrijdagavond van start ging. Sinds drie jaar wordt de gondelvaart georganiseerd door de vrijwilligers van het Damsterveer.

De schepen vertrokken om negen uur via het Nieuwe Diep en het Damsterdiep om een volledig rondje Appingedam te varen. De stoet bestaat uit een serie vlotten getrokken door historische sleepboten, aangevuld met deelnemers die met hun eigen versierde boten meededen.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1696″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button