Fotoverslag: Geslaagd 90’s feest als start 30e editie Schanspop Siddeburen

Siddeburen – Afgelopen vrijdagavond ging tijdens de 68e Licht en Klankweek de 30ste en laatste editie van Schanspop in Siddeburen van start. Vrijdagavond stond de feesttent aan de Kugelslaan in het teken van de 90’s met optredens van onder andere Captain Jack, Snap! en 2 Unlimited. De feesttent liep al vroeg op de avond vol, het aanwezig publiek genoot zichtbaar van de live act’s voor velen was het een festival der herkenning met nummer uit hun jeugd.

Vanmiddag en vanavond staat Siddeburen in het teken van de Sibboerster Festivaldag. Met onder andere optreden van The Kik, Frank Boeijen, Bökkers en Old Ni-js. De Groningstalige rockband Plat. De Limburgse band Rowwen Hèze sluit de Sibboerster Festivaldag af. Schanspop gaat donderdag 29 september verder met optredens van Die Tolle Leute en Papa di Grazzi. “Speciaal ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van Schanspop is de toegang deze avond gratis”. Op vrijdag 30 september zullen Racoon en zanger en multi-instrumentalist Jett Rebel de feesttent in Siddeburen op z’n kop zetten.

Zaterdag 1 oktober wordt de laatste editie van Schanspop afgesloten met de traditionele Sibboerster Feestavond. Hollands Verdriet, Arjen Boltjes, André Hazes jr. en Frans Bauer staan deze avond – voor een al uitverkochte feesttent – op het podium.  Hier mee zal een einde komen aan het bestaan van Schanspop in haar huidige vorm. Het is nog niet bekend wat er voor in de plaats komt.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”838″]

 

Back to top button