Fototentoonstelling leerlingen Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum in de Nicolaïkerk

Appingedam – Begin april hebben leerlingen van het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum meegedaan aan het Young People Programme. Nu is het zover dat hun fantastische foto’s geëxposeerd worden in de Nicolaïkerk in Appingedam.

Beeldverhaal over gaswinning in Groningen
In het kader van het ‘Young People Programme’ werden er op 4, 5 en 6 april workshops gegeven door Canon op het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum. Bekende fotograaf Bas Meelker en studenten van het Noorderpoort hebben een groep van zo’n 25 enthousiaste leerlingen begeleid in storytelling en cameratraining, met als doel het maken van een foto of video (reeks) met als thema de duurzame ontwikkelingsdoelen die zijn opgesteld door de Verenigde Naties. De leerlingen zijn aan de slag gegaan met het onderwerp ‘de gaswinning in Groningen’. Hierin gaven zij hun persoonlijke visie op de noodzaak van verandering. De leerlingen werden uitgedaagd buiten de kaders te denken en hun boodschap te visualiseren. De werken werden beoordeeld en een selectie was ten tijde van de Zilveren Camera expositie in de synagoge van Groningen te zien.

Fototentoonstelling
Het gemaakte werk is te zien vanaf vrijdag 11 oktober tot en met zondag 27 oktober in de Nicolaïkerk in Appingedam. U bent van harte welkom van woensdag tot en met zondag tussen 12.00 uur en 17.30 uur om de prachtige werken van de leerlingen te komen bekijken. Non FictionPhoto heeft ook georganiseerd dat u de foto’s van de tentoonstelling Gronings Gas kunt bekijken in de Nicolaïkerk. Beide tentoonstellingen laten het verhaal zien achter de gaswinning in Groningen.

De kracht van beelden en hun verhaal In 2015 stelden 193 wereldleiders gezamenlijk de Sustainable Development Goals (SDG’s) vast. Hiermee spraken zij in VN-verband af zich tot 2030 in te zetten voor zeventien wereldwijde doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Met het Young People Program wil Canon jongeren wereldwijd bewust maken van de SDG’s. Zij geeft hen een stem door te laten zien hoe zij de kracht van beelden kunnen benutten om hun verhaal op een overtuigende manier over het voetlicht te krijgen.

De officiële opening van de fototentoonstelling vind vrijdag 11 oktober plaats om 16.00 uur.Back to top button