Folkfeest met Clovers End op Cultuurerf Andledon

Den Andel – Vrijdagavond 15 december kan op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel worden genoten van de folkband Clovers End. De groep speelt met een reeks aan bijzondere instrumenten een breed pallet aan folkmuziek, van Keltisch tot Franse balfolk en Americana.

Het uit Noord-Nederland afkomstige Clovers End heeft een bijzondere missie: de folk in al zijn facetten weer stevig op de kaart zetten. De groep speelt traditionele folk uit Ierland, Schotland, Frankrijk en Amerika, waarbij niet is nagelaten de eigen creativiteit daar op los te laten. Het gespeelde werk kent door de diverse oorsprong van de songs een grote variëteit. Het resultaat is dat genoten kan worden van langzame ballades, up-tempo tunes en laid-back liederen, die deels instrumentaal worden gebracht. De groep, bestaande uit Derk van der Wijk, Iris Kemper, Tim David Buurke en Patch Potter, bespeelt een gevarieerd instrumentarium, zoals de draailier, Ierse fluiten, de bodhràn, de bouzouki en de davul.

De folkband heeft reeds op vele grote (fantasy) festivals gespeeld, zoals Imaginarium, Middeleeuws Winschoten, Art Carnivale, Winterwelvaart en Magisch Samhain Bourtange. Bijzonder is dat de bandleden zich tijdens hun optredens (ook op Andledon) in Middeleeuwse kleding steken om de sfeer compleet te maken. Uiteraard hoeft het publiek niet achter te blijven. De verwachting is dat diverse gasten het optreden van Clovers End zullen aangrijpen om qua fantasievolle kleedstijl aan te sluiten bij de sfeer.

Het optreden van Clovers End start vrijdag 15 december om 20:30 (deur open: 20:00) en duurt tot ongeveer 22:30. De toegang is niet gratis. Op de zondag na het optreden zal het Cultuurerf zijn laatste evenement organiseren: de Art en Craft X-Mas Fair, die op 17 december van 14:00 tot 18:00 gehouden zal worden.

Back to top button