14.1 C
Delfzijl
vrijdag 21 juni 2019
Home Agenda tips Folk-Rock met Marjoram en Disco op Andledon

Folk-Rock met Marjoram en Disco op Andledon

Den Andel – Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel staat het komende weekend weer volop in het teken van muziek. Op vrijdagavond vindt een optreden plaats van de folk-rock formatie Marjoram. Op zaterdagavond kan naar hartelust worden gedanst tijdens ‘de disco’ onder de titel: Let’s Dance!

 Marjoram is een akoestische folk-rock formatie uit Groningen. In 2012 begint zangeres en bassiste Marike Broekema haar nummers te spelen met cellist Charles Belfor. Al snel vormen zij, samen met een gitarist en een cajonist, de band Marjoram. In de jaren daarna volgen er veel optredens, onder meer op Cultuurerf Andledon, en wordt de live EP Forgave Myself uitgebracht. In juli 2015 ondergaat de band een flinke metamorfose. Frank Vleeshouwer wordt de nieuwe cajonist en Kerwin Pauptit neemt zowel gitaar- als extra zangpartijen op zich. Vanaf dat moment richt Marjoram zich meer op het maken van progressieve rock, met nog steeds het gebruik van akoestische instrumenten.

De band is in 2015 en 2016 voornamelijk bezig met het schrijven van nieuw materiaal, met hier en daar een optreden. In augustus 2016 wordt de eerste studio EP Closure  opgenomen bij KUDO STUDIO in Groningen, met daarop vier kenmerkende nummers van de band. De EP is in maart 2017 uitgebracht, en is zowel fysiek als via Spotify, Itunes en Google Play te beluisteren.

De muziek van Marjoram is melancholisch, stevig en vol emotie. Krachtige zang met meerdere zanglijnen, bijzonder gitaarwerk, een stevige beat van de cajon, omlijst door de prachtige cellomelodieën. Marike lucht tijdens de nummers behoorlijk haar hart. Kerwin, Frank en Charles volgen haar in deze expressie bij het spelen van de nummers.

Het optreden wordt op zaterdagavond gevolgd door een dansavond op Andledon, waarop op een reeks muziekstijlen kan worden gedanst in het Andelster theater.

Het optreden van Marjoram start vrijdagavond 8 september om 20:30 (entree niet gratis). De dansavond start zaterdag 9 september om 21:00, en daarvan is de toegang gratis.

Advertenties

Advertenties