Folders verleden tijd voor je marketing? Niet bepaald!

Nederland – Wanneer je denkt aan folders drukken om je bedrijf te promoten zul je dit misschien een ouderwetse vorm van marketing vinden. Tegenwoordig bevinden we ons in een digitaal tijdperk, waardoor veel communicatie plaatsvindt via sociale media. We worden vrienden, posten foto’s over ons dagelijkse leven, worden beïnvloed door mensen die we volgen en kopen onze spullen en boodschappen ook online. Toch is er in dit digitale tijdperk ook nog veel aandacht voor bedrukte marketing. Dit kan namelijk op een effectieve manier worden ingezet, zodat het waardevol is voor jouw bedrijf. In dit artikel lees je hoe je dat het beste kunt doen.

Effectieve manier van marketing

Wanneer je de verspreiding van de folders op de juiste manier uitvoert, kunnen folders een effectieve manier zijn om voor marketingdoeleinden in te zetten. Hierbij is het vooral belangrijk dat je de juiste doelgroep bereikt. Wanneer je een folder hebt gemaakt is het daarom van belang dat je onderzoek doet naar waar je doelgroep zich bevindt. Hierbij moet je ook onderzoek doen naar de tijdstippen waarop ze aanwezig zijn. Zo zou je bijvoorbeeld de folders kunnen uitdelen in een winkelcentrum, een sportlocatie of bij een school. Dit hangt af van de interesses van jouw doelgroep. Een folder heeft als voordeel dat je veel informatie kwijt kunt. De folder kan dienen als informatief middel, maar ook als promotie middel of voor zakelijke doeleinden. Afhankelijk van het doel van de folder kun je hierop de inhoud van je folder baseren. Het is belangrijk dat je je folder aantrekkelijk maakt. Het liefste plaats je een pakkende titel op de voorkant van je folder. Op deze manier worden mensen enthousiast en nieuwsgierig naar de inhoud en willen ze dit graag lezen. Zorg dat duidelijk en concreet wordt verteld waar de folder over gaat. Laat overbodige informatie weg en vertel beknopt wat je wilt zeggen. Gebruik de huisstijl van je bedrijf ook in je folders. Dit zorgt voor eenheid en herkenbaarheid. Met een goede folder kun je je naamsbekendheid vergroten, dus zorg ervoor dat je dit professioneel aanpakt.

Wat zijn de kosten voor het maken van folders?

Een terechte vraag is hoe hoog de kosten zijn van het maken van de folders. Folders drukken hoeft bijvoorbeeld niet duur te zijn. Meestal heb je met een paar cent per folder deze al bedrukt. De hoogte van deze kosten hangen af van de producent waarbij je ze besteld. Hierbij speelt ook de kwaliteit een belangrijke rol. Hoe beter de kwaliteit van de folders, hoe duurder deze worden. Toch is het wel belangrijk om je folders te laten bedrukken op hoogwaardige kwaliteit papier. De ideale folder is compact, is duidelijk qua tekst en inhoud, bevat enkele afbeeldingen ter verduidelijking en is gedrukt op licht glanzend papier. Dit papier gaat namelijk langer mee dan gewoon printpapier. Op deze manier kunnen de ontvangers van je folders, en daarmee ook je doelgroep, de folders langer bewaren. Nu je weet welke voordelen het uitgeven van folders hebben, kun je dit gebruiken voor jouw bedrijf. Zorg ervoor dat je folders bij de juiste doelgroep terecht komen en verbreed je bereik!Back to top button