FNV: 3,2% erbij voor werknemers kunstdarmenfabriek Visko Teepak in Farmsum

Farmsum – Waar de mensen bij kunstdarmenfabriek Visko Teepak in Farmsum vorig jaar nog moesten dreigen met acties, ligt er nu al snel een set afspraken waar iedereen tevreden mee is. De leden van de FNV en het CNV hebben er dan ook unaniem mee ingestemd.

De cao gaat in op 1 april 2022 en loopt een jaar. Belangrijkste afspraken: 3,2% salaris erbij en een betere regeling voor parttimers die drie jaar eerder willen stoppen met werken. Zij krijgen een RVU-uitkering van maximaal 90% van hun laatst verdiende brutoloon.

Een mooi akkoord
Joosje de Lang, bestuurder FNV Procesindustrie: “Wij zijn blij dat we zonder acties deze cao hebben kunnen sluiten. Laten we hopen dat we het in de toekomst ook zo kunnen doen.”

Wilko van Niejenhuis, bestuurder CNV Vakmensen: “Dit is een mooi akkoord, waarbij iedereen erop vooruitgaat en oudere werknemers, ook zij die in deeltijd werken, eerder kunnen stoppen met werken.”

Zeventig werknemers
Visko Teepak levert kunstdarmen aan de voedingsindustrie, bijvoorbeeld voor het maken van worsten. Bij de fabriek werken zo’n 70 mensen, waarvan 58 met een vast contract.Back to top button