12.9 C
Delfzijl
18 mei 2021 20:09

Flinke buien verwacht in het weekend

Nederland – Stabiel zomerweer is al de hele maand afwezig en dit weekend is daarin geen uitzondering. Er trekken flinke buien over het land en daarbij is zaterdagavond en zondag ook kans op onweer. Met een beetje geluk vallen de meeste buien in de nacht van zaterdag op zondag. Overdag is het 20-25 graden en in combinatie met de flinke plens regen levert dat groeizaam weer op.

Precies dit weekend trekken flink wat buien over het land en daarbij kan het stevig regenen. Het is dan ook duidelijk natter dan de afgelopen weken en op de campings kunnen flinke plassen ontstaan. Toch is de weersverwachting zoals die er nu bij ligt voor veel mensen gunstig. We verwachten namelijk de meeste buien precies later op de zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag. De buien trekken dan zondag overdag geleidelijk naar het oosten weg. Bij de buien is vooral in het oosten kans op onweer. Ook zaterdag overdag moet je rekening houden met enkele buien, maar er zijn ook flinke droge perioden.

Het weerbeeld laat zaterdag veel bewolking zien, maar zeker in de ochtend kan de zon in het zuidoosten en oosten nog doorbreken. Zondag start juist op de meeste plaatsen bewolkt en volgt vanuit het westen later zonneschijn. Ondanks het wisselvallige weerbeeld is het op beide weekenddagen qua temperatuur heel aangenaam. Zaterdag stijgt de temperatuur naar 21 graden in het noordwesten tot lokaal 25 in het zuidoosten. Zondag wordt het 20-24 graden. Dit zijn hele normale maxima voor de tijd van het jaar.

Ook na het weekend buien
Na het weekend houdt het wisselvallige weer aan, al is het wel minder nat dan op zaterdag en zondag. Dagelijks trekken buien over het land en moet de zon wolken naast zich dulden. De temperatuur kent pieken en dalen. Over het algemeen is het met 20-23 graden heel aangenaam, maar er kan ook een dagje bij zitten met maxima van ruim 25 graden.

Deze vrijdag felste buien in binnenland
Vandaag trekken vanuit het westen enkele buien over het land. In het midden, zuiden en oosten van het land kunnen de buien wat feller zijn. Daar kan het lokaal flink plenzen en ook een klap onweer is niet uitgesloten. Het is niet de hele dag nat. Er zijn ook zeker flinke droge perioden van een aantal uur, waarbij soms een glimp van de zon te zien is. Het kwik stijgt naar 20-24 graden en na een ochtend met vrij veel bewolking breekt aan de kust vanmiddag de zon al snel door. Later vanmiddag en vanavond breiden de opklaringen uit naar het oosten.

Volg ons op

11,168FansLike
1,424VolgersVolg
5,278VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
AutoAuto
DierDier
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten