Financiële bijdrage van gemeente Delfzijl voor MC Delfcross voor elektronisch veiligheidssysteem

Delfzijl – Het college van Delfzijl stelt de raad voor om een bedrag van € 10.000 ,- beschikbaar te stellen voor Motorclub Delfcross in Farmsum voor de aanschaf van een elektronisch veiligheidssysteem voor de motorcrossbaan. Wethouder Jan Menninga: “Motorcross behoort nu eenmaal tot de risicosporten, elke rijder heeft wel een keer een blessure opgelopen. De vereniging zet zich al jaren in voor optimale veiligheid voor de rijders. Van een zelf ontwikkeld stoplichtensysteem tot een lesprogramma waarbij gevorderde rijders les geven aan beginnende rijders. Als gemeente waarderen we het enorm dat ze op innovatieve wijze veiligheid voorop zetten. Met een financiële bijdrage aan dit systeem kunnen we de vereniging helpen met het vergroten van de veiligheid op de baan”.

Elektronisch veiligheidssysteem
Tijdens wedstrijden zijn er vlaggenisten aanwezig die de andere rijders met vlagsignalen waarschuwen als een rijder is gevallen. Omdat er niet genoeg vrijwilligers zijn is dit niet mogelijk tijdens vrije trainingen. De vereniging wil nu de veiligheid tijdens de trainingen waarborgen met het zogeheten ‘Eye-Track Systeem’. Het systeem werkt met sensoren die geplaatst worden op onoverzichtelijke plaatsen zoals achter een schans of net na een bocht. Deze sensoren signaleren of een rijder gevallen is of stil staat. De overige rijders worden dan door een lamp en sirene gewaarschuwd en kunnen hun snelheid minderen en rekening houden met de gevallen of stilstaande rijder.

Motorclub Delfcross
Motorclub Delfcross bestaat sinds 1 november 1976 en heeft 150 leden met leeftijden tussen de 5 en 70 jaar. Het circuit aan de Oosterlaan in Farmsum is circa 1600 meter lang en de ondergrond bestaat uit klei. Door deze ondergrond onderscheid het circuit zich van de meeste andere circuits in Nederland.

Back to top button