fbpx
dinsdag 07 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Financiële bijdrage gemeente voor vervanging tennisforcebanen Tennisclub Delfzijl

Delfzijl – Tennisclub Delfzijl heeft bij het college van B en W een verzoek ingediend voor een financiële bijdrage van € 10.000,- voor de vervanging van twee tennisforcebanen. De tennisforcebanen zijn door intensief gebruik versleten en toe aan vervanging. Voor de uitvoering van de plannen stelt het college de raad voor om de gevraagde bijdrage aan de vereniging toe te kennen.

Sportieve ontmoetingsplaats voor jong en oud

‘Tennisclub Delfzijl heeft een belangrijke functie binnen de gemeente Delfzijl’, aldus wethouder Jan Menninga. ‘Het is een sportieve ontmoetingsplaats voor jong en oud. Om deze belangrijke maatschappelijke rol te kunnen blijven vervullen is het nodig deze banen te vervangen.’ De totale investering bedraagt € 30.000,-. Door zelfredzaamheid en een bijdrage van het loket Leefbaarheid heeft de vereniging € 20.000,-. Voor de resterende € 10.000,- vraagt men een bijdrage van de gemeente.

Tennisclub Delfzijl

De vereniging heeft in 2017 haar 90-jarig jubileum gevierd en telt op dit moment 150 leden.
De accommodatie met zes tennisbanen, waarvan vier gravelbanen en twee tennisforcebanen, bevindt zich op het Sportpark Centrum in Delfzijl en is eigendom van de tennisclub. Meer informatie over de vereniging is te vinden op www.tcdelfzijl.nl.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer