donderdag 21 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Financiële bijdrage gemeente aan atletiekvereniging Fivelstreek Delfzijl

Delfzijl – Het college van B&W van de gemeente Delfzijl stelt de gemeenteraad voor om atletiekvereniging Fivelstreek te voorzien van een eenmalige financiële bijdrage van € 8.250,-. Het geld is bedoeld voor uitbreiding van de bestrating rondom het clubgebouw en een overkapping van het terras. Het college is van mening dat deze voorzieningen een positieve impuls geven aan het sportpark en ook zorgt dat evenementen als de Zeemijlenloop beter gefaciliteerd kunnen worden.

Wethouder Jan Menninga: “De AV Fivelstreek vervult een belangrijke functie in de breedtesport in de gemeente Delfzijl en verdere regio. Daarnaast organiseert de vereniging meerdere activiteiten zoals de jaarlijkse Scholierenloop en de Zeemijlenloop. Deze vereniging verdient een goede accommodatie. Daar willen we graag ons steentje aan bijdragen.”

De totale investering

De bestrating vormt in de toekomst de toegangsweg tot het opzetten van tentaccommodaties tijdens evenementen zoals de Zeemijlenloop. In totaal heeft de vereniging € 25.000,- nodig om deze verande-ringen te kunnen doorvoeren. Door zelfwerkzaamheid en een subsidie van het loket Leefbaarheid heeft de vereniging al een bedrag van € 16.750,- bij elkaar gebracht. Voor het overige bedrag van
€ 8.250,- heeft de vereniging een bijdrage van de gemeente gevraagd.

Atletiekvereniging Fivelstreek

De atletiekvereniging Fivelstreek is een bloeiende vereniging die is gevestigd op het sportpark Cen-trum in Delfzijl. Op dit moment kent de vereniging meer dan tweehonderd leden, waarvan het overgro-te deel bestaat uit loopgroepen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,306VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
DierDier
AutoAuto
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle