Fietsmaatjes Eemsdelta brengen gasten en vrijwilligers in beweging tijdens Voel je Fit Festival op 13 mei

Appingedam – Fietsen is niet alleen goed voor de gezondheid, maar het kan ook zorgen voor mooie ervaringen en waardevolle contacten. Helaas is het voor sommige mensen niet meer mogelijk om zelfstandig te fietsen. Om deze groep mensen toch de kans te geven om te genieten van de vrijheid en gezelligheid van een fietstocht, is Fietsmaatjes Eemsdelta opgericht.

Bij Fietsmaatjes Eemsdelta worden vrijwilligers gekoppeld aan gasten die niet meer zelfstandig kunnen of willen fietsen. Samen maken zij fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning. Dit is een e-bike waarbij de gast en de vrijwilliger naast elkaar zitten. Hierdoor kunnen zij samen genieten van de omgeving en elkaars gezelschap, terwijl ze ook nog eens fitter worden.

Op zaterdag 13 mei kunnen geïnteresseerden kennis maken met Fietsmaatjes Eemsdelta tijdens het Voel je Fit Festival op de Campus Eemsdelta in Appingedam. Tussen 13.00 en 16.00 uur is Fietsmaatjes Eemsdelta aanwezig en kunt u een proefrit maken op de duofiets, zowel als gast of vrijwilliger. Ook kunt u bij de kraam terecht voor meer informatie over de organisatie.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om op deze dag langs te komen, maar wilt u wel graag meer informatie of een proefrit maken, neem dan contact op via telefoonnummer 06 46354781 of stuur een e-mail naar info@fietsmaatjeseemsdelta.nl.

Back to top button