15.1 C
Delfzijl
zondag 22 september 2019
Home Algemeen Feestweek rond de opening van het nieuwe winkelgebied Delfzijl wordt afgesloten met...

Feestweek rond de opening van het nieuwe winkelgebied Delfzijl wordt afgesloten met Delfpop

Delfzijl – Na geslaagde evenementen als de Pinksterfeesten en DelfSail staat zaterdag 3 september voor de vijfde keer het muziekfestival Delfpop op het programma. Het is de organisatie opnieuw gelukt topartiesten naar de havenstad te krijgen. Deze keer zorgen Mooi Wark, Ancora, top-dj Sir Felix, Millstreet band en de Lawine boys voor spetterende optredens op het Molenbergplein. Samen met de Q-music Party op vrijdagavond maakt Delfpop deel uit van de feestweek rondom de opening van het nieuwe winkelgebied. De toegang tot beide publieksevenementen is zoals gebruikelijk in Delfzijl helemaal gratis.

Delfpop is vooral een gezellige feestavond voor jong en oud. Het festival trok de afgelopen jaren duizenden bezoekers naar het Molenbergplein, het horecaplein van Delfzijl. Vele Nederlandse topartiesten van Thomas Berge tot aan Yes-R hebben op deze sfeervolle plek – aan de voet van molen Adam –  op het podium gestaan. Mooi Wark trad al op tijdens de eerste editie. Delfzijlster toppers Pieter van der Zweep en dj Sir Felix stonden eveneens meermalen op het podium.

Q-music Foute feest
In de dagen voor Delfpop is er veel te doen in het centrum van Delfzijl. Want vanaf woensdag 31 augustus start de feestweek waarmee het herboren winkelgebied wordt geopend. Vrijdag 2 september staat de Q-music Party op de agenda. Bekende dj’s van Q-music bouwen samen met het publiek een feestje van ‘foute’ platen op het Molenbergplein. Een betere opwarmer voor Delfpop is er niet.

De organisatie van Delfpop is in handen van de commissie Publiek van de stichting Havendagen. Deze bestaat uit leden van Handelsvereniging Delfzijl, Horeca Molenbergplein, vrijwilligers en een bestuurslid van stichting Havendagen. Dit jaar zijn er geen Havendagen in verband met Delfsail. Daarom is deze keer gekozen voor aansluiting bij het programma van Stichting Activiteiten Delfzijl (STAD) die gesteund door gemeente Delfzijl de feestweek organiseert.

Advertenties

Advertenties