Feestweek Farmsum gaat 27 augustus van start met het Feest Rondom de Molen

Farmsum – Farmsum staat vanaf zaterdag 27 augustus weer in het teken van de jaarlijkse feestweek. Vereniging Dorpsbelangen, Volksvermaken Farmsum en Speeltuinvereniging Oosterveld organiseren in deze week een veel activiteiten.

Er wordt zaterdag 27 augustus afgetrapt met het Feest Rondom de Molen. Van 10.00 tot 17.00 uur wordt aan de Borgweg en Borgshof een uitgebreid programma afgewerkt met een braderie. Er is live muziek met optredens van onder anderen Smartlappenkoor Tiedverdrief, zanger Tobias, Monique Hegen en Jan Warringa. De live muziek begint om 11.00 uur.

Op dinsdag 30 augustus wordt vervolgd met een optocht van versierde fietsen, skelters enzovoort. De start is om 18.30 uur bij dorpshuis Aeolus aan het Borgshof opgave kan via opgavefarmsum@gmail.com. Woensdag 31 augustus is het tijd voor de Run van Farmsum. Deze recreatieve loop is de opvolger van de vroegere Run van Oosterveld. De organisatie heeft de loop nieuw leven ingeblazen en het parcours veranderd. Start en finish zijn bij het terrein van Speeltuinvereniging Oosterveld. Ook zogenaamde framerunners kunnen deelnemen, zij starten om 17.00 uur. Een half uur later valt het startschot voor de Kids Run die verdeeld wordt in een groep van 4 tot en met 7-jarigen en een groep van 8 tot en met 12-jarigen. De volwassenen worden om 18.30 uur weggeschoten. Zij kunnen aangeven of ze 1, 2, 3 of 4 ronden willen lopen. Elke ronde is 2,3 kilometer.

Op donderdag 1 september wordt vervolgd met Bumpervoetbal en Sumoworstelen in het Rengerspark. Dit spektakel begint om 18.30 uur. Vrijdag 2 september staat de Playbackshow voor kinderen en volwassenen op het programma. In het verleden kende de feestweek ook een Pasar Malam. De organisatie wil dit graag nieuw leven inblazen, maar dan met aanbod uit diverse culturen en in de vorm van een Multiculturele Foodmarket. De locatie is de parkeerplaats bij het dorpshuis aan het Borgshof. De markt begint om 16.00 uur, de playbackshow om 17.00 uur.

De feestweek in Farmsum wordt zaterdag 3 september afgesloten met een stratenvolleybaltoernooi. Ook dit is in het Rengerspark. Het volleyballen begint om 10.00 uur.

Back to top button