fbpx
3.9 C
Delfzijl
26 januari 2021 18:39

Feestelijke start nieuwbouw kindercentrum Woldendorp

Woldendorp – Wethouder Jan Menninga van Delfzijl en bestuurder Dick Henderikse van Marenland plaatsten woensdagmiddag samen met kinderen van de onderbouw, middenbouw en bovenbouw een totempaal op het bouwterrein naast het Dollard College in Woldendorp.

Op deze wijze ontstond er een serie van drie totempalen die door de schoolkinderen zelf zijn ontworpen en door twee beeldend kunstenaars, Reinoud en Merel Droppers Stam, uit Termunten zijn gemaakt. De totempalen symboliseren het geheel nieuwe onderwijs-concept van QWORZO, waarin gewerkt gaat worden in de driedeling onder- midden- en bovenbouw en het klassensysteem wordt verlaten. Ook refereren de palen aan het nieuwe ervaringsleren waarin binnen en buiten leren met elkaar wordt geïntegreerd. Dat betekent dat er ook een ruim buitengebied bij het kindcentrum komt, dat onder meer ingericht wordt als leertuin. De totempalen krijgen hier een beeldbepalende plek.

Wethouder Menninga gaf aan trots te zijn zoveel mensen naar de eerste handeling gekomen waren. “Dat zegt iets over de grote betrokkenheid vanuit de dorpen en de ouders. Dat we hier nu staan om de eerste handeling te doen is het resultaat van een mooie samenwerking tussen onderwijsorganisatie Marenland, Kids2B, ouders en dorpen,” aldus de wethouder.
Aannemer Friso Bouw bouwt in opdracht van het Centrum voor Veilig Wonen (CVW) en de NAM het kind-centrum aan de Garreltsweg in Woldendorp.

Jan Menninga wenste de bouwers en de directeur van de school, Sjanet Duut, veel succes en een voorspoedig proces. Volgens de planning verhuizen de kinderen schooljaar 2019 -2020 naar de nieuwe locatie.

QWORZO biedt onderdak aan de kinderen van de voormalige Woldrakkers (Woldendorp) en De Munte (Termunterzijl) en de kinderopvang Kids2B.

Volg ons op

10,802FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten