Feestelijke start bouw nieuwe brug Delfzijl centrum

Delfzijl – Vandaag gaven wethouder Jan Menninga (gemeente Delfzijl) en gedeputeerde Henk Staghouwer (Provincie Groningen) het startschot voor de bouw van een nieuwe brug in het centrum van Delfzijl. Met een druk op de knop werden het begin- en eindpunt van de 65 meter lange brug zichtbaar. De brug die vanaf plein De Vennen over de Oosterveldweg komt te liggen, gaat het centrum van Delfzijl verbinden met de nieuwe boulevard en het nieuwe strand. Eind volgend jaar moeten fietsers en voetgangers hiervan gebruik kunnen maken. Deze verbinding is belangrijk voor de ontwikkeling van de havenstad en de toegankelijkheid van het unieke Wadden Werelderfgoed.

Mijlpaal project Marconi Buitendijks
‘De brug vormt het sluitstuk van het project Marconi Buitendijks’, zegt wethouder Jan Menninga. ‘Het Kwelderlandschap voor de kust, de camperplaatsen en de verlegde zeekering zijn zo goed als klaar. Het komende jaar wordt hard gewerkt aan de aanleg van onder andere de brugverbinding, de boulevard en het strand. Marconi Buitendijks heeft het maritieme karakter van Delfzijl versterkt.’ De huidige Keerweerbrug blijft voorlopig bestaan. De provincie Groningen en het Waddenfonds dragen financieel bij aan het project. Daarnaast wordt het werk mogelijk gemaakt door vele partijen. Het gehele project is eind 2020 klaar.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Programma Marconi op www.delfzijl.nl/waterfront-delfzijl-marconi.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2245″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button