Feestelijke start bouw kindcentrum Wagenborgen

Wagenborgen – Na de zomervakantie gaat de bouw van het nieuwe kindcentrum op het Groot Bronwijk-terrein in Wagenborgen van start. Op woensdag 10 juli is dit feestelijk gevierd op het terrein. Wethouder Jan Menninga en de bestuurders hebben samen met de leerlingen op symbolische wijze de eerste handeling verricht.

Zo overhandigden leerlingen en ook kinderen van kids2b twee tijdscapsules aan de wethouder, zongen alle leerlingen een rapliedje en sloegen de bestuurders samen met twee leerlingen ‘de eerste paal’ in de grond met een Oud Hollandse heistelling. Het nieuwe kindcentrum biedt onderdak aan basisschool De Kronkelaar en kinderopvang Kids2b. In week 30 start het bouwrijp maken van het terrein. Naar verwachting wordt het gebouw in juli 2020 opgeleverd.

In een groene, parkachtige omgeving
Het nieuwe kindcentrum is straks een duurzaam gebouw in een groene, parkachtige omgeving. Het Groot Bronswijk-terrein wordt in fases herontwikkeld. Een eerste stap voor de nieuwe, recreatieve inrichting zal dit jaar nog in uitvoering gaan. Het schoolgebouw en de omgeving worden op elkaar afgestemd. Na de herinrichting is het park straks de plek om te leren en te spelen. Het nieuwe kindcentrum is aardbevingsbestendig. Wethouder Jan Menninga: “Fantastisch dat we vandaag de start van het nieuwe kindcentrum mogen vieren. Hier hebben we jaren met elkaar naartoe gewerkt. Dit is het tweede kindcentra dat gerealiseerd wordt binnen de scholentransitie die we in de gemeente aan het uitvoeren zijn.”

Toekomstbestendig
De gemeente Delfzijl maakt het basisonderwijs toekomstbestendig door een groot aantal basisscholen onder te brengen in kindcentra, waarin basisonderwijs en kinderopvang zijn samengebracht. Hierdoor is opvang en onderwijs onder één dak te vinden voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Met de scholentransitie wil de gemeente bijdragen aan een kwalitatief goed onderwijsklimaat, duurzaamheid en een toekomstbestendige omgeving voor kinderen.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2107″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button