Feestelijke opening kunstgrasvelden Burgemeester Welleman sportpark in Appingedam

Appingedam – Op zaterdag 3 november 2018 zijn de twee kunstgrasvelden op het Burgemeester Welleman sportpark in Appingedam feestelijk in gebruik genomen. De opening van de kunstgrasvelden werd letterlijk afgetrapt door wethouder Lea van der Tuin. Zij gaf namelijk de aftrap van de jeugdwedstrijd DVC JO17-3 tegen Engelbert JO17-1. Ook overhandigde de wethouder een ‘kampioensschaal’ met inscriptie en felicitaties aan de voorzitter van DVC, Geert Bijleveld. 

De aanleg van kunstgrasvelden hangt samen met de plaatsing van 56 tijdelijke woningen op delen van het sportpark. De gemeente Appingedam heeft vorig jaar in samenwerking met  DVC, NCG, CVW en NAM hiervoor een plan ontwikkeld. DVC had al langer de ambitie om kunstgrasvelden te realiseren. Door het combineren van verschillende kansen is dit nu mogelijk geworden. Hiermee is het sportpark toekomstbestendig.

De aanleg is volgens planning gerealiseerd in de zomervakantie. DVC Appingedam bespeelt de kunstgrasvelden sinds de start van het nieuwe seizoen in september 2018, maar op deze eerste zaterdag na de herfstvakantie is een moment gevonden om de velden officieel en feestelijk in gebruik te nemen. 

Wethouder Lea van der Tuin: “Ik ben blij dat de voetballers van DVC tijdens trainingen en wedstrijden veilig en plezierig op de kunstgrasvelden terecht kunnen om hun sport te beoefenen. De samenwerking en het overleg met alle betrokkenen de afgelopen maanden verliep positief. Ik geef dan ook met veel genoegen de aftrap van deze wedstrijd, wens beide teams veel succes, maar ik hoop natuurlijk wél dat de Damsters dit potje winnen! “

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1806″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button