fbpx
9 C
Delfzijl
zaterdag 26 september 2020
Home Algemeen Feestelijke naturalisatieceremonie in Appingedam

Feestelijke naturalisatieceremonie in Appingedam

Appingedam – Tijdens de viering van de landelijke Naturalisatiedag zijn drie inwoners van de gemeente Appingedam Nederlander geworden. Bij de feestelijke ceremonie op het Stadskantoor in Appingedam overhandigde locoburgemeester Annalies Usmany-Dallinga de documenten behorende bij het bewijs van Nederlanderschap, nadat ieder de verklaring van verbondenheid aflegde. De bijeenkomst werd bijgewoond door genodigden, familie en vrienden.

Naturalisatiedag wordt jaarlijks in Nederland op Koninkrijksdag (15 december) gehouden. Dit jaar is het op maandag 16 december omdat Koninkrijksdag in het weekend viel.

Overal in het land vinden op deze dag naturalisatieceremonies plaats voor nieuwe Nederlanders aan wie het Nederlanderschap is verleend. Het is een officiële bijeenkomst waarin men moet beloven de vrijheden en rechten die bij het Nederlanderschap horen te respecteren, en de plichten te vervullen. Iedereen vanaf 16 jaar is verplicht de verklaring van verbondenheid af te leggen.

De burgemeester reikt vervolgens het bewijs van verkrijging van de Nederlandse nationaliteit uit aan de nieuwe Nederlanders.