13.2 C
Delfzijl
21 juni 2021 20:50

Feest van de Geest in Appingedam en Tjamsweer

spot_img

Appingedam – Drie kerken in Appingedam en Tjamsweer doen dit jaar van Hemelvaartsdag tot en met 2e Pinksterdag mee aan het landelijke evenement Het Feest van de Geest. Eén keer in de twee jaar is dit een ontmoeting van Beeldende Kunst, Pinksteren en Architectuur van Kerkgebouwen. Het thema dit jaar is Levensadem.

In de Hervormde Kerk van Tjamsweer exposeert Josefien Alkema uit Huizinge. Licht en ruimte verwerkt zij in haar tekeningen, die gemaakt zijn met natuurlijke ‘kwasten’: rietpluimen, bloemen en grassen.

In de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt aan de Dijkstraat in Appingedam kunt u schilderijen bekijken van Peter Tholen uit Eelde. Hij neemt een aantal schilderijen van orgels mee en wil daarmee het verhaal vertellen van de kracht van Gods adem die de orgelpijpen aanblaast. Daardoor komt de muziek in harten van mensen. Levensadem!

Twee verschillende kunstenaars exposeren in de Nicolaïkerk aan de Wijkstraat in Appingedam. Anneliet van Beelen uit Zuidlaren maakt sculpturen en installaties van papier-maché en kringlooptextiel. Hans La Hey uit Delft heeft voor deze expositie houtdrukken gemaakt over de kerk, de Heilige Geest, het orgel, de preek over de toren van Babel en de pelikaan.

De drie kerken openen het Feest van de Geest gezamenlijk op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei. Liefhebbers kunnen dan in Tjamsweer eerst om 07:00 uur dauwtrappen met aansluitend een ontbijt. Om 10:00 is er een dienst in Tjamsweer met aansluitend koffie drinken in de Nicolaïkerk in Appingedam met de mogelijkheid om de kunstwerken te bekijken. Daarna is er de mogelijkheid om door te gaan naar de Gereformeerde Kerk.

Tijdens de diensten op 1e Pinksterdag, zondag 20 mei, wordt extra aandacht besteed aan het Feest van de Geest en zijn de kunstenaars te gast om over hun werk te vertellen.

De Nicolaïkerk is elke dag open voor bezichtiging en de andere kerken zijn in ieder geval ’s middags van 13:00 uur tot 17:00 uur geopend op donderdag 10 mei, zaterdag 12 mei, zondag 13 mei, zaterdag 19 mei, zondag 20 mei en maandag 21 mei.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,257VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
TuinTuin
DierDier

Populaire berichten