fbpx
14.8 C
Delfzijl
zaterdag 06 juni 2020
Home Sport Farmsum VR1 kampioen 4e klasse na ruime zege op de Heracliden

Farmsum VR1 kampioen 4e klasse na ruime zege op de Heracliden

Farmsum – Het eerste dames elftal van VV Farmsum heeft zaterdagmiddag de kampioenstitel van de 4e klasse binnengehaald. Om half twee werd er afgetrapt op sportpark Tuikwerd tegen de De Heracliden VR1 uit Uithuizermeeden.

De dames van Farmsum probeerden gelijk goed druk te zetten, maar ook de Heracliden waren veelvuldig aan de bal en hadden een aantal doelpogingen. Na ruim een half uur spelen slaagde Melissa Davids er in om de 1-0 te maken voor Farmsum.

Na de rust werd er al snel gescoord door Samenda van der Mijle die de 2-0 binnen schoot. Daarna deed Heracliden in de 55e minuut iets terug toen Maartje Oosterhuis de 2-1 scoorde. Hierna kwamen de speelsters van Farmsum pas echt op stoom. Melissa Davids, Kirsten de Jong en Samenda van der Mijle wisten de bal nog meerdere keren voorbij de keepster van de Heracliden te schieten wat resulteerde in een eindstand: 7-1.

De overwinning en het binnenhalen van het kampioenschap werd uitbundig gevierd op het veld. Hierna maakte het volledige team achterin een vrachtwagen een ronde door Farmsum om te laten weten dat het ze voor de eerste keer is gelukt om kampioen te worden in de 4e klasse.

Advertenties