6.3 C
Delfzijl
20 april 2021 08:10

Farmsum verslaat Meeden in zonnig duel

Farmsum – Zondagmiddag stond op een zonovergoten Sportpark Tuikwerd de wedstrijd Farmsum tegen Meeden op het programma. Farmsum beleeft een droomseizoen en verloor tot nu toe slechts één wedstrijd en is sindsdien al dertien wedstrijden ongeslagen en de rood-gelen hebben dan ook samen met Nieuweschans de minste verliespunten.Meeden pakte de eerste periode maar lijkt de draad een beetje kwijt want in de laatste zeven wedstrijden werd er slechts twee keer een overwinning behaald.

Nadat pupil van de week Mats Tjalma de bal vakkundig achter Meeden doelman Wim Smid schoot en het befaamde “Dat kan niemand” voor het eerst door de speakers liet schallen floot scheidsrechter Rozema uit Groningen voor het beginsignaal. Farmsum begon wat terughoudend aan het duel en mocht van geluk spreken dat Meedenaar Dennis Nagel zijn bal via de binnenkant van de paal uit het doel zag verdwijnen. Farmsum leek wakker geschud en kreeg in de 9e minuut een vrije trap op een meter of achttien van de goal na een overtreding op Herbert van Brugge.

Diezelfde Herbert ging achter de bal staan maar zag zijn bal gepareerd door keeper Smid, de rebound werd echter binnen geschoten door een zeer oplettende Jan Bisschop 1-0. Het doelpunt zorgde ervoor dat Farmsum zich lekker in de wedstrijd voetbalde en in de zestiende minuut zag Herbert van Brugge zijn schot maar net voorlangs gaan. Farmsum combineerde af en toe lekker en Meeden kon sporadisch gevaarlijk worden en de keren dat de gasten eruit kwamen werd dat mogelijk gemaakt door gestuntel achterin bij de Farmsumers.

Farmsum bleef echter aanvallen en na vijfendertig minuten voetballen mistte Jan Bisschop een uitgelezen kans om de score te verdubbelen door de bal oog in oog met keeper Smid naast te schieten. Vlak voor rust kreeg Meeden nog een grote kans op de gelijkmaker na gestuntel in de Farmsumer verdediging maar gelukkig voor de rood-gelen ging de bal naast en werd de stand van 1-0 mee de rust in genomen.

Na de rust schoot Farmsum uit de startblokken en in de achtenveertigste minuut schoot Alwin Nap de 2-0 binnen. Een voorzet van Herbert van Brugge leek net te hard maar Nap kreeg de bal toch onder controle en verraste de keeper in de korte hoek.

Farmsum bleef aanvallen en na een gemiste kans van Alwin Nap in de éénenvijftigste minuut was het diezelfde Alwin Nap die in de zevenenvijftigste minuut de wedstrijd besliste en de stand op 3-0 bracht.

Na een hoge bal in de 16 meter wilde Meeden verdediger Gerard de Wit de bal wegschieten maar was het aanvaller Herbert van Brugge die net iets eerder bij de bal was waardoor verdediger De Wit niet de bal schopte maar Van Brugge vol in de maag raakte. De daarop volgende strafschop was een prooi voor Alwin Nap.

Farmsum vond het daarna wel best en het venijn was daarmee groten deels uit de wedstrijd. Een kwartier voor tijd moest keeper Damon Vos één keer gestrekt naar de bovenhoek na een hard schot van Dennis Nagel en deed dat met verve. Dit leek het startsein voor een slotoffensief van Meeden maar tot grote kansen leidde dit niet meer waardoor Farmsum ook voor de veertiende keer ongeslagen bleef en nog vol meedoet om het kampioenschap.

Volgende week wacht de zware uitwedstrijd in Finsterwolde tegen Bnc dat met drie wedstrijden en vijf verlies punten meer voorlopig de koppositie inneemt. De aftrap aldaar is om 14.30.

Volg ons op

11,074FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
AutoAuto
KlussenKlussen
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin

Populaire berichten