fbpx
zaterdag 04 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Familie Langereis uit Ten Boer in nieuw seizoen ‘Wat de boer niet kent’

Ten Boer – De familie Langereis uit Ten Boer is binnenkort te zien in het tv-programma ‘Wat De Boer Niet Kent’ van Rob Kamphues.

In het 24Kitchen-programma ‘Wat De Boer Niet Kent’ onderzoekt presentator Rob Kamphues wederom het gelijknamige gezegde. Zweren boerengezinnen anno 2018 nog steeds bij een traditioneel recept van aardappels, vlees en groente of is er vandaag de dag ook ruimte voor smaken uit andere culturen?

In ‘Wat De Boer Niet Kent’ nemen koks met uiteenlopende culturele achtergronden een week lang de keuken van een boerengezin over. Zo krijgen de boeren bijvoorbeeld op maandag falafel, op dinsdag een Senegalese rijst/visschotel en op woensdag goulashsoep en Hongaarse worst. Lukt het de koks om de culinaire horizon van het gezin te verbreden of blijft het aloude gezegde ‘Wat de boer niet kent, dat vreet ‘ie niet’ van toepassing?

Presentator Rob Kamphues: “Voor mij was het weer een feest om letterlijk en figuurlijk een kijkje te nemen in de keuken van boerengezinnen. Naast de verrassende reacties die de koks teweegbrengen, krijg je een goed beeld van het boerenleven en de gezinsleden die centraal staan. Dit zorgt voor bijzondere momenten.”

De gezinnen

Het vorige seizoen van ‘Wat De Boer Niet Kent’ behoort tot de populairste programma’s van 24Kitchen. Een tweede seizoen kon daarom ook niet uitblijven. De gezinnen die dit seizoen meedoen zijn: familie Groeneveld uit Well, familie Wiedemeijer uit Broek in Waterland en familie Langereis uit Ten Boer.

‘Wat De Boer Niet Kent’ is vanaf maandag 29 januari iedere werkdag om 18.25 uur te zien op 24Kitchen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer