Winkelketen Op=Op Voordeelshop vraagt faillissement aan

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Peize – Winkelketen Op=Op Voordeelshop heeft faillissement aangevraagd. De winkelketen, met 150 winkels in heel Nederland, zit in financieel zwaar weer. Het personeel is maandag ingelicht over het aanstaande faillissement.

De verwachting is dat het faillissement dinsdag 26 maart wordt uitgesproken waarna de winkels tot nader order open zullen blijven. De tien franchise-winkels blijven buiten de faillissementsaanvraag.

In de afgelopen maanden hebben de aandeelhouders/directie en management met adviseurs de mogelijkheden verkend om de toekomst van Op = Op Voordeelshop in de huidige structuur veilig te stellen.

Ook Op = Op Voordeelshop heeft te maken met uitdagende marktomstandigheden die voortdurende aanpassing van de winkelformule en de bedrijfsvoering vragen. Daarvoor zijn duidelijke plannen gemaakt. Nog in maart 2018 overschreed Op = Op Voordeelshop de grens van 150 winkels. Het in het noorden van Nederland ontstane bedrijf nam recent nog filialen over van Blokker.

Op=Op Voordeelshop heeft acht vestigingen in de provincie Groningen waarvan een in Delfzijl. Wat de gevolgen zijn voor deze winkel is nog niet bekend.

later meer.

Back to top button