fbpx
zondag 05 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Facelift voor alle Groninger stations; Nieuwe wachtruimtes en bankjes voor stations in hele provincie

Groningen – De wachtruimtes en bankjes op alle treinstations in onze provincie worden verbeterd en grotendeels vervangen. Alle stations in Groningen krijgen  hetzelfde soort meubilair als op station Groningen Europapark. De provincie Groningen wordt daarmee de eerste provincie waar alle stations uitgerust zijn met het nieuwe meubilair.

Dit jaar begint ProRail met de vervanging van het oude meubilair. Eind volgend jaar moeten alle oude wachtruimtes en bankjes in Groningen verbeterd en vervangen zijn. Op een aantal stations zijn de perrons te smal; daar blijft het oude meubilair gehandhaafd tot er een oplossing is gevonden voor de inpassing van het nieuwe meubilair. De provincie Groningen stelt ruim drie miljoen euro beschikbaar voor de make-over van de stations. Ook ProRail neemt een deel van de kosten voor haar rekening.

Facelift Noordelijke Stations
De verbetering en vervanging van de wachtruimtes en bankjes op de stations maakt deel uit van het project Facelift Noordelijke Stations. In de uitvoering van dit project werkt de provincie samen met ProRail, NS Stations, Arriva, gemeenten en de regio Groningen-Assen. Met dit project willen de samenwerkende partijen de voorzieningen voor reizigers op de regionale stations verbeteren. De nieuwe wachtruimtes zijn comfortabeler en beschermen beter tegen regen en wind. Dit moet ervoor zorgen dat meer mensen in de provincie gebruik gaan maken van de trein en de huidige reizigers de stations beter gaan waarderen. Naast de verbetering en vervanging van de wachtruimtes zijn er meer fietsenstallingen bij stations gekomen en is het aantal P+R-voorzieningen uitgebreid. Ook hebben de stations dynamische reisinformatie gekregen; dat zijn schermen waarop reizigers actuele reisinformatie kunnen vinden.

RSP
De verbeteringen op en rond de stations zijn er onder meer gekomen naar aanleiding van onderzoek onder reizigers. Het project Facelift Noordelijke Stations wordt betaald uit het Regiospecifiek Pakket (RSP), de compensatiegelden voor het niet-doorgaan van de Zuiderzeelijn.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer