fbpx
6.2 C
Delfzijl
zondag 26 januari 2020
Home Algemeen 50 wisselwoningen op sportpark Burgemeester Welleman in Appingedam

50 wisselwoningen op sportpark Burgemeester Welleman in Appingedam

Appingedam – Deze week zijn de omwonenden van het sportpark Burgemeester Welleman door de gemeente geïnformeerd over het plan om ruim 50 tijdelijke woningen te plaatsen op delen van het sportpark. In verband met het versterken, slopen en nieuw bouwen van een groot deel van de woningen  zijn extra tijdelijke woningen nodig. De gemeente Appingedam heeft in samenwerking met de Damster Voetbal Combinatie (DVC) en NCG hiervoor een plan ontwikkeld.

Wethouder Annalies Usmany-Dallinga: “Met dit plan zijn we in staat om het sportpark toekomstbestendig te maken door kunstgrasvelden en een nieuwe accommodatie te realiseren in combinatie met tijdelijke woningen, die we nodig hebben voor de versterking van Opwierde. Het overleg en de samenwerking met DVC en andere partners verliep positief en constructief.  Ik ben blij dat we het financieel aankunnen om alle voorzieningen te realiseren. “

Versterken en tijdelijke huisvesting

In verband met het versterken, slopen en nieuw bouwen van een groot deel van de woningen in Opwierde-Zuid is er behoefte aan tijdelijke huisvesting. Inmiddels zijn op de locatie Iemekörf/Triangel en op de hoek van de Klauckelaan logeerwoningen gebouwd. Vanuit NCG is aangegeven dat er de komende jaren meer  tijdelijke woningen nodig zijn. De gemeente Appingedam heeft in samenwerking met DVC een plan ontwikkeld voor extra logeerwoningen op delen van het sportpark Welleman.

Toekomstbestendig sportpark

De recent gefuseerde Damster Voetbal Combinatie heeft al langer de ambitie om kunstgrasvelden en een nieuwe accommodatie ter vervanging van de oude kantine te realiseren. Door het combineren van verschillende kansen wordt dit nu mogelijk. Hiermee wordt het sportpark toekomstbestendig.

Op 5 februari 2018 wordt dit plan besproken in de raadscommissie, waarna de gemeenteraad op 15 februari  een besluit neemt over de noodzakelijke investeringen.

Het streven is om de tijdelijke woningen te realiseren voor de zomer van 2018. DVC hoopt de kunstgrasvelden te kunnen bespelen bij de start van het nieuwe voetbalseizoen in september 2018.

Meer informatie op: www.appingedam.nl/aardbevingen

Advertenties

Advertenties