27 C
Delfzijl
17 juni 2021 11:01

Extra hooikoortsklachten door buien

spot_img

Nederland – Door het wisselvallige weer zijn er deze week iets minder hooikoortsklachten dan normaal. Vooral morgen regent het een tijd en is de lucht wat schoner. De neerslag zal daarna een averechts effect hebben. Het gras zal extra groeien en zodra het volgende week zonniger wordt komen extra veel pollen in de lucht terecht. Op droge en vrij zonnige dagen wordt grote overlast verwacht. 

Deze week is het wisselvallig weer met dagelijks buien. De neerslag laat het pollen voor een deel neerslaan en dat geeft hooikoortspatiënten wat verlichting. Toch leidt een droge middag met wat zon al snel tot behoorlijke overlast door graspollen.

Morgen en zaterdag is het wisselvallig en kan de pollendruk wat lager uitvallen. Vooral morgen kan het tot in de middag blijven regenen en zal de natuur veel minder pollen verspreiden.

Groeizaam weer
Het vooruitzicht naar volgende week laat wat meer zon zien en daarbij slechts een kleine kans op een bui. Hierdoor bloeit het gras massaal en kunnen we een toename van de hoeveelheid pollen verwachten. Door de regen van deze week zal het gras volgende week een extra groeispurt krijgen. De kans is groot dat hooikoortspatiënten volgende week grote overlast ervaren. Ook als er een paar lokale buien ontstaan zal de pollendruk op veel plaatsen hoog blijven. 

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
TuinTuin
KlussenKlussen
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten