Extra bijdrage vanuit Nationaal Programma Groningen voor dorpshuis Termunten en Termunterzijl

Termunterzijl – Na het sluiten van de openbare basisschool in Termunten, is door een groep bewoners onderzocht of het mogelijk is een nieuw dorpshuis in Termunten te realiseren. Zij hebben de stichting ‘Samen onder één Dak in Termunten en Termunterzijl’ opgericht. De stichting ontvangt vanuit Nationaal Programma Groningen een extra bijdrage voor de bouw van het dorpshuis. In totaal ontvangt de stichting €300.000,- uit het Lokaal Programma Eemsdelta.

Wethouder Menninga is blij dat de subsidie vanuit Nationaal Programma Groningen is toegekend: “Er is de laatste tijd een afname te zien in leefbaarheidsvoorzieningen. We steunen een ontmoetingsplek in deze dorpen dan ook van harte. Met deze extra bijdrage vanuit Nationaal Programma Groningen, hopen we de stichting een laatste duw te kunnen geven om de plannen rond te maken.”

Eén dak voor iedereen
De bedoeling is dat alle verenigingen met het nieuwe dorpshuis een nieuw onderkomen krijgen. Het plan is om de woning aan de Kennickweg 7 in Termunten uit te breiden tot een kop-hals-romp boerderij. Op deze manier is er plek voor ‘noaberschap’ in de kop van het gebouw, kunnen jongeren elkaar ontmoeten en is er met een grote zaal gelegenheid voor grotere groepen, waaronder ook sportclubs.

Back to top button