Extra bijdrage van gemeente Eemsdelta voor dorpshuis Spijk

Spijk – Het MFC in Spijk ontvangt een extra bijdrage van € 75.000 van de gemeente voor de afronding van de verbouwing en verduurzaming van het dorpshuis. Inwoners van Spijk werken al een aantal jaren aan de renovatie en verduurzaming van een nieuw dorpshuis inclusief karakteristiek kerkgedeelte. Met oog voor oude elementen komt er een multifunctioneel dorpshuis waar verschillende verenigingen onderdak krijgen.

Stijgende bouwkosten en corona
De renovatie en verduurzaming van het dorpshuis hebben vertraging opgelopen door coronamaatregelen, langere wachttijden van aannemers en oplopende bouwkosten. Spijk heeft kritisch gekeken naar het tekort wat daardoor is ontstaan. Meer zelfwerkzaamheid, bijdragen uit het dorp en het versoberen van de inrichting helpen het tekort te verminderen. Het uitvoeren van de laatste bouwwerkzaamheden wordt met de bijdrage van de gemeente nu mogelijk gemaakt.

Wethouder Jan Menninga is onder de indruk van de organisatiekracht van de vrijwilligers in Spijk. “Ze zetten zich voor 100% in voor de leefbaarheid in Spijk. Wij vinden het daarnaast van belang dat de 3 karakteristieke balkons in het kerkgebouw behouden kunnen blijven. Met een extra bijdrage wordt dat nu mogelijk gemaakt en kunnen de werkzaamheden verder worden afgerond.”

Back to top button