fbpx
9.5 C
Delfzijl
maandag 24 februari 2020
Home Agenda tips Expositie Locatie Delfzicht Ommelander Ziekenhuis: ‘De eersten zullen de laatsten zijn’

Expositie Locatie Delfzicht Ommelander Ziekenhuis: ‘De eersten zullen de laatsten zijn’

Delfzijl – Van maandag 29 januari tot en met vrijdag 11 mei 2018 toont de Kunstcommissie van het Ommelander Ziekenhuis Groningen haar laatste expositie in locatie Delfzicht te Delfzijl. Tijdens deze expositie tonen kunstenaars die 25 jaar geleden in het Ommelander Ziekenhuis exposeerden hun werk nogmaals aan het publiek. U bent van harte welkom om de expositie tijdens de openingstijden van het ziekenhuis te bezichtigen. 

Sinds 1993 organiseerde de Kunstcommissie exposities in locatie Delfzicht. Sindsdien is deze locatie uitgegroeid tot een belangrijk podium voor allerlei kunstenaars. De expositie bood kansen aan autodidactische kunstenaars, maar ook professionele kunstenaars wisten de expositieruimte van het ziekenhuis te waarderen. Velen van hen bleven terugkomen om de geboden ruimte en sfeer.

Op 30 juni dit jaar zal het nieuwe ziekenhuis in Scheemda openen en de locatie in Delfzijl sluiten. Na maar liefst 25 jaar zullen de exposanten van de eerste officiële expositie, de reeks exposities afsluiten. Hier heeft de expositie zijn naam dan ook aan te danken; ‘De eersten zullen de laatsten zijn’. 

De exposanten

De inmiddels van naam en faam bekende kunstenaars die deze expositie samenstellen zijn: Bé Kragt (ploegschilder), Minne Onnes (waddenschilder), Dorry van de Winkel (zeer bekend aquarellist) en Siemen Dijkstra (graficus, etser, houtsnedes).

Voor de aankleding van de vitrines in de centrale hal zorgt keramiste Elysia Verhoeven, de vriendin van Siemen Dijkstra.

Advertenties

Advertenties