Expositie Bart de Roos in Kunst- en Cultuurhuis De Ent

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Hellum – Bart de Roos (Groningen, 1950) exposeert van zondag 5 november tot en met zondag 7 januari in Kunst- en Cultuurhuis De Ent in Hellum.

De Roos gaat uit van het traditionele schildersdoek op spielatten. Hij verzaagt ze, perst ze in elkaar en bekleedt ze met schildersdoek of textiel (zakdoeken, oude poetslappen, oude gordijnen). Hierdoor ontstaan onregelmatig gevormde panelen, vaak samen gevoegd tot assemblages. Deze werkwijze leidt tot abstracte wandobjecten. Inspiratie vindt De Roos door de kunststroming Zero en Nul, met kunstenaars als Jan Schoonhoven en Armando en door kubistische kunstenaars als Yves Klein en Lucio Fontana.

De Roos heeft ook geëxposeerd in Galerie ”De Smederij” in Sappemeer. Bij de opening zorgt het vijfkoppige muziekensemble Thursday@8 voor de muziek. De muziek van Thursday@8 laat zich kenmerken door een diversiteit aan liedjes en muziekstijlen: van covers van Ilse de Lange en Dolly Parton, tot aan covers van de Rainbow Train, The Manhattan Transfer en Pentatonix. Ook zelfgeschreven nummers ontbreken niet aan het repertoire.

De expositie wordt op 5 november 14:00 uur geopend door Alida Everts. Zij heeft Bart de Roos gedurende een aantal jaren schilder- en tekenles gegeven.

De toegang is vrij.

Back to top button