Expert Boersma opent noodwinkel in de Waterstraat

Delfzijl – Na de verwoestende brand van afgelopen vrijdag zijn schade-experts, brandonderzoekers en nutsbedrijven de afgelopen dagen druk bezig geweest op de hoek Landstraat / Poststraat. De winkel van Expert Boersma wordt vandaag compleet gestript. Alle handelswaar heeft water- en rookschade en alle verpakkingen zijn doorweekt.

De inboedel wordt door een opkoper opgehaald waarna de winkel compleet wordt gestript. Boersma laat op Facebook weten dat er wordt gewerkt aan een noodwinkel die komt aan de Waterstraat 37 (voorheen Henry’s hengelsport) tegenover de Expert. Als alles mee zit wordt deze komende zaterdag geopend.

Meer winkels getroffen

Rijwielspeciaalzaak E.J. Noordhoff heeft vooral waterschade opgelopen en verwacht met een week weer klanten te kunnen ontvangen.

De gemeente heeft zich bekommerd over de bewoners en de ondernemers die in de afgebrande panden waren gehuisvest. Men kijkt naar de toekomst, de ondernemers hebben laten weten door te willen gaan, en graag een nieuw gebouw zien op de afgebrande plek. Ze willen geen betonnen doos maar een pand met karakter wat in het straatbeeld past.

Back to top button