Evi Florissen en Jolien Duut de beste voorlezers tijdens voorleeswedstrijd op het Theda Mansholt College

Delfzijl – Op het Theda Mansholt College in Delfzijl werd dinsdag een voorleeswedstrijd gehouden . Deze wedstrijd is een onderdeel van een landelijke programma Read2me! van de Bibliotheken. Dit is een voorleeswedstrijd voor alle eerste klassen van het voortgezet onderwijs.

Read2Me
De schoolkampioenen lezen voor in een provinciale ronde en daarna in een landelijke ronde. Read2me! stimuleert jongeren om zich te verdiepen in de vraag welk boek bij hem of haar past. Ze worden uitgedaagd op hun mondelinge- en presentatievaarigheden. Daarnaast pitchen ze hun boek en lezen ze voor. Samenwerking primair onderwijs Dit jaar zijn de voorlezers heel bijzonder. Er deden vier kandidaten mee uit de eerste klas van het Theda Mansholt College en vier kandidaten van verschillende basisscholen.

De schoolkampioenen van de basisscholen konden dit jaar niet fysiek voorlezen. Daarom heeft het Theda Mansholt College hen uitgenodigd. Zo konden ze toch een eigen schoolronde houden.

De jury heeft dan ook twee prijzen uitgereikt: Evi Florissen, uit klas T1c is de schoolwinnaar van het Theda Mansholt College. Jolien Duut, van CBS De Triangel, heeft de beker gewonnen van de kandidaten uit groep 7-8.

Bijzonder jurylid
Oud-leerling Patricia Bisschop heeft net haar eerste young adult boek gepubliceerd: ”Zwart bloed”. Zij reikte de prijs uit aan Evi Florissen en zei: “omdat je voorlas alsof je de hoofdpersoon zelf was”. Jan Wolthof, docent Nederlands en ook jurylid, was onder de indruk van het niveau van Jolien Duut, die nog in groep 7 zit.

Het publiek
Vanwege de corona-situatie konden de eerste klassen niet het publiek vormen. Maar elke kandidaat nam twee leuke mensen mee om ze te steunen en aan te moedigen.Back to top button