Europa Kinderhulp zoekt vakantiegezinnen in Drenthe en Groningen

Regio – Iedere zomer logeren er kinderen uit verschillende Europese landen bij Friese  gezinnen. Deze kinderen kunnen, om wat voor reden dan ook, een onbezorgde vakantie gebruiken. De vakanties zijn heel waardevol voor de kinderen, maar ook een bijzondere belevenis voor de vakantiegezinnen. Stichting Europa Kinderhulp is daarom op zoek naar gezinnen die hun huis en hart willen openstellen om een kind bij hen thuis uit te nodigen.

Buitenlandse kinderen
De kinderen komen uit België, Duitsland en Frankrijk of Nederland. Zij komen voor ongeveer twee weken vakantie vieren. De leeftijd van de kinderen is ongeveer tussen de 5 en 12 jaar oud. Dat een vakantiegezin nauwelijks Frans of Duits spreekt, hoeft geen belemmering te zijn. Ruim zestig jaar ervaring leert ons dat je met handgebaren, pen en papier of een vertaalapp een heel eind komt!

Mocht de taal wel een barrière zijn, ze zoeken ook nog vakantiegezinnen voor Nederlandse en Belgische kinderen.

Meivakantie
Het is dit jaar voor het eerst mogelijk een Nederlands kind in de meivakantie uit te nodigen.  De bedoeling is om de kinderen twee korte vakanties aan te bieden. De kinderen komen dan 5 dagen in de meivakantie en 10 dagen in de zomervakantie bij hetzelfde vakantiegezin.

Interesse om gastgezin te worden? Kijk op: www.europakinderhulp.nl/vakantieouders Of neem contact op met Ellen Sauer: 06-38510705  Mailadres:  ellen.sauer@europakinderhulp.nl

Kinderreizen 2023    
AankomstVertrek
Nederland meivakantie    1 mei  6 mei
Duitsland  Berlijn15 juli 28 juli
Duitsland Hannover 17 juli31 juli
Duitsland Oldenburg22 juli4 augustus
Duitsland Schneeberg Delitzsch22 juli4 augustus
België 24 juli7 augustus
Nederland kort 24 juli 2 augustus
Frankrijk Secours Populaire 25 juli8 augustus

Back to top button