Enorme ledengroei voor schietclub HFT Groningen

Meedhuizen – De in 2019 opgerichte luchtschietvereniging HFT Groningen blijft maar groeien. Alleen al in de afgelopen maand juli hebben zeven nieuwe leden zich met veel enthousiasme aangemeld.

Vanzelfsprekend is het bestuur van HFT Groningen bijzonder content met deze interesse in de luchtschietsport en de discipline Hunter Field Target. “Liefhebbers die geïnteresseerd zijn weten ons kennelijk goed te vinden” zo laat secretaris Jos van der Maat weten. De website van de vereniging wordt dan ook goed bezocht en zorgt vaak voor een eerste contact met de vereniging. Het feit dat voor het schieten met een luchtbuks geen vergunning of iets dergelijks benodigd is maakt deze sport voor zeer veel mensen toegankelijk en interessant voor zowel jong en oud. “Wij hebben dit jaar inmiddels al 12 nieuwe leden, waaronder ook enkele jeugdschutters , mogen verwelkomen. Met totaal 34 leden zijn we in drie jaar tijd uitgegroeid tot de grootste HFT club van Nederland”.

Na een eerste kennismaking kunnen de nieuwe leden instructies bijwonen waarbij een aantal theoretische grondbeginselen van Hunter Field Target nader wordt uitgelegd. De vereniging vindt het belangrijk om deze basiskennis over te dragen zodat de leden met meer plezier en succes deze sport kunnen beoefenen. Tijdens de wekelijkse trainingen kan deze info vervolgens in de praktijk worden toegepast en geoefend. De vereniging organiseert jaarlijks een clubcompetitie en ook enkele wedstrijden die meetellen voor het Nederlands Kampioenschap. Behalve Hunter Field Target wordt er sinds kort ook in disciplines ‘Field Target’ en ‘50 mt Benchrest’ geschoten. De thuisbasis is het mooie Sportschietcentrum Delfzijl te Meedhuizen. Voor een eerste kennismaking kunnen liefhebbers altijd contact opnemen via email hft-groningen@ziggo.nl. Nadere informatie over de vereniging en Hunter Field Target is te vinden op de website www.hft-groningen.nl

Back to top button