Enkele flinke buien met kans op zware windstoten

Nederland – Deze zaterdag wordt weer een onstuimige dag. Flinke buien trekken over het land en daarbij is kans op hagel en onweer. Ook zware windstoten van 75-90 km/uur zijn mogelijk. De buien trekken snel weg, maar vanmiddag volgen nieuwe buien met in het noordwesten en rond de Wadden kans op (zeer) zware windstoten van 100 of zelfs 110 km/uur. Voor de zware windstoten geldt code geel. Af en toe schijnt de zon en het wordt 7-10 graden.

Het is een wisselvallige en winderige periode. Afgelopen donderdag kwam het tot storm met op de meetpunten Vlissingen, IJmuiden, Vlieland en Houtribdijk windkracht 9. Er werden zeer zware windstoten tot 124 km/uur genoteerd. Ook op deze zaterdag is de wind nadrukkelijk van de partij, maar het wordt naar verwachting iets minder heftig.

Er komen vanochtend in het noorden en oosten stevige buien voor. Daarbij is kans op hagel, een klap onweer en zware windstoten van 75-90 km/uur. Voor de windstoten staat code geel uit. Het gebied met buien trekt snel weg en dan is het tijdelijk droog met af en toe zonneschijn.

Vanmiddag trekken nieuwe buien over het land en opnieuw kunnen deze buien vergezeld gaan met hagel, onweer en zware windstoten van 75-90 km/uur. In het noordwestelijk kustgebied en rond de Wadden zijn vooral later in de middag en aan het begin van de avond zware windstoten van 100-110 km/uur mogelijk. Tussen de buien schijnt de zon. De westenwind is nadrukkelijk aanwezig en is vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 of 6. In de kustgebieden is de wind hard en aan zee stormachtig, windkracht 8. Op de Wadden is kans op tijdelijke stormkracht. De temperatuur stijgt naar 7-10 graden. 

Onstuimige weer voorbij
Morgen is het onstuimige weer voorbij. Er komen buien voor, maar deze zijn minder fel dan deze zaterdag. Ook worden geen zware windstoten meer verwacht. Wel kan het bij buien tot onweer komen en ook hagel is niet uitgesloten. Er staat een matige en in de kustgebieden (vrij) krachtige westenwind.

Back to top button