Energietoeslag voor inwoners Het Hogeland met laag inkomen

Het Hogeland – Inwoners van Het Hogeland met een laag inkomen kunnen sinds 1 juli de energietoeslag aanvragen. Met de toeslag van 800 euro kunnen deze inwoners hun hogere energierekening te betalen. Meer informatie over de voorwaarden en het digitale aanvraagformulier staan online op hethogeland.nl/energietoeslag

De flink gestegen energieprijzen raken vooral inwoners met een laag inkomen. De gemeente krijgt voor deze inwoners extra geld uit Den Haag: de energietoeslag.

Hogelandsters  die via de gemeente een (bijstands)uitkering krijgen, hebben deze maand de toeslag automatisch ontvangen. Het gaat om een bedrag van 800 euro.

Ook inwoners met een laag inkomen die geen uitkering krijgen, komen mogelijk ook in aanmerking voor deze toeslag. De voorwaarden en het digitale aanvraagformulier staan op hethogeland/energietoeslag.

Het aanvragen van de energietoeslag is mogelijk vanaf vrijdag 1 juli. Daarvoor is DigiD nodig.

Inwoners die moeite hebben met het invullen van een formulier kunnen terecht bij  Mensenwerk Hogeland, Humanitas Het Hogeland en de digiTaalhuizen in Het Hogeland. De organisaties helpen bij het invullen van het formulier. Meer informatie hierover kan worden verkregen via telefoonnummer 088 345 88 88.

Back to top button