Update: Eerste volledig op LNG aangedreven cruiseschip AIDAnova later in de Eemshaven

Eemshaven – Het nieuwste cruiseschip van de Meyer Werft, de AIDAnova, zal niet dinsdagochtend maar woensdagochtend in de Eemshaven aankomen.

Het vertrek vanaf de Meyerwerft in Papenburg is uitgesteld naar maandagavond 8 oktober. Het schip met een lengte van 337 meter zal dan beginnen aan de reis over rivier Eems. Naar verwachting dinsdagochtend aankomen bij het Emssperrwerk in Gandersum.

De AIDAnova is het eerste cruiseschip ter wereld dat volledig wordt aangedreven op LNG, vloeibaar aardgas. Deze schonere brandstof stoot 20 procent minder CO2 uit. Het cruiseschip telt 20 verdiepingen, zeventien restaurants, negen bars, zwembaden, een theater en luxe hutten voor ruim zesduizend passagiers.

De AIDAnova (183.900 ton) zal na een aantal dagen in de Eemhaven te hebben gelegen nog enkele dagen op de Noordzee technische en nautische testen ondergaan. Ondanks dat het ’s werelds eerste LNG cruiseschip is, zal zij nog niet op LNG kunnen varen, maar zal het schip voort worden getrokken over de Eems. Medio november staat de overdracht van het schip op het programma in Bremerhaven.

De tijdsplanning is als volgt (onder voorbehoud van weersomstandigheden en getijden):

Maandag 8 oktober 2018:
19:00 uur: Schip gereed voor vertrek (Papenburg)
20:00 uur Passage Dockschleuse (Papenburg)

Dinsdag 9 oktober:
02:30 uur: Passage Friesenbrücke (Weener)
07:00 uur: Passage Jann-Berghaus-Brücke (Leer)
11:15 uur: Aankomst Emssperrwerk (Gandersum)

Woensdag 10 oktober 2018:
07:00 uur Aankomst Eemshaven

 

Back to top button