12 C
Delfzijl
19 april 2021 12:13

Eerste ontheffingen voor zelftesten verleend

ComputerComputer
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
StudieboekenStudieboeken
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
Vaker kopenVaker kopen
AutoAuto

Den Haag – Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de eerste twee ontheffingen verleend voor bedrijven die sneltesten als zelftest op de markt willen brengen. Deze ontheffing maakt het voor mensen in Nederland mogelijk om bij zichzelf een sneltest af te nemen. Fabrikanten en leveranciers kunnen met de ontheffing hun antigeensneltesten als zelftest gaan leveren. De eerste twee fabrikanten wiens aanvraag voor ontheffing is goedgekeurd zijn Roche en Biosynex.

Bedrijven moeten bij de zelftest een duidelijke bijsluiter leveren die ook te begrijpen is voor mensen zonder medische achtergrond. Daarbij moet het product goed door een leek te gebruiken en betrouwbaar zijn. Iedereen kan op een speciale pagina op Rijksoverheid.nl kijken of de door hun aangeschafte zelftest van een fabrikant of leverancier met een ontheffing komt en wat dit betekent.

Medio april eerste leveringen
Het ministerie van VWS verwacht in de week van medio april de eerste leveringen te krijgen. Deze eerste leveringen zullen verstrekt worden aan het onderwijs zodat het onderwijs zo snel mogelijk met de zelftesten aan de slag kan. Ook voor werkgevers worden zelftesten beschikbaar gesteld om werknemers zichzelf preventief en frequent te kunnen laten testen. Uiteindelijk moeten de zelftesten ook verkrijgbaar worden in bijvoorbeeld apotheken, drogisterijen en supermarkten.

Minister de Jonge: “Zelftesten helpen ons om veiliger onderwijs en veiliger werken mogelijk te maken. Door de test naar de mensen te brengen in plaats van de mensen naar de test kunnen we het virus nog sneller de pas afsnijden.”

Volg ons op

11,071FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
TuinTuin
KlussenKlussen
DierDier

Populaire berichten