Eerste freelance docenten geven korting op lesgeld via IVAK

Delfzijl – De eerste drie freelance docenten tekenden vandaag een kortings-convenant van stichting IVAK. Hiermee kunnen zij vanaf nu een korting van 20% op hun creatieve lessen aanbieden aan kinderen in hun eerste lesjaar. Het IVAK financiert deze korting om de drempel tot deelname aan lessen, workshops en cursussen te verlagen.

Dansdocente Rianne Wiersma, djembédocent Harvey Mercera en pianodocent Ties Molenhuis waren de eerste drie ondertekenaars van het convenant. Alle drie zijn enthousiast over de nieuwe regeling. Wiersma: “Geweldig. Zo krijgen meer kinderen de kans om deel te nemen aan cultuur in deze regio”. Ook voor haar zelf is er een voordeel: “Nu de financiële drempel voor ouders lager is, komen er bij mij vast meer leerlingen op les. Een win-win situatie”.

Mercera en Molenaar sluiten zich hierbij aan. Mercera: “Zo kunnen kinderen bij ons proeven aan kwaliteit. Als dit naar meer smaakt, stimuleert het ze om na dat eerste jaar door te gaan met muziek maken”.

Het PCB is geldig voor leerlingen tussen de 4 en 18 jaar, die op, of na 1 september 2018 met lessen zijn begonnen in de DAL-regio. Wie al met lessen gestart is in dit schooljaar, maakt dus nog wel kans op de korting. Hiervoor kun je het best contact opnemen met je docent: hij/zij heeft namelijk ook de mogelijkheid om gratis PCB-aanbieder te worden via het IVAK.

De deelnemende docent berekent de korting door aan zijn leerling(en) en krijgt dit geld terug van het IVAK. De korting kan oplopen tot wel €80 euro. Het IVAK financiert de persoonlijke korting vanuit haar subsidiegelden.

Docenten die graag meer willen weten over het PCB en hoe zij de korting kunnen doorberekenen aan hun leerlingen, kunnen contact opnemen met Katja Stavinga via katja@ivak.net of 0596-614244. Ook is er meer informatie voor ouders en docenten te vinden op www.ivak.net/pcb

Wie wil weten welke creatieve lessen, workshops en cursussen er allemaal zijn in Delfzijl, Appingedam en Loppersum, kijkt op www.ivak.net/aanbod.

Back to top button