Eerste fase herinrichting openbare ruimte centrum Loppersum gereed

Loppersum – Met het planten van het groen is de eerste fase van de herinrichting van de openbare ruimte in het centrum van Loppersum afgerond. Samen met de leden van de klankbordgroep en enkele ondernemers heeft de gemeente bomen geplant aan het Pastoriepad. De uitvoering van de tweede fase van de herinrichting van de openbare ruimte start eind april.

Wethouder Pier Prins: “Met het planten van het groen ronden we vandaag de eerste fase¬† van het herinrichten van de openbare ruimte af. Eind april starten we met het opnieuw inrichten van andere straten in het centrum. Het centrum van Loppersum wordt hiermee steeds aantrekkelijker als woon- en winkelgebied. Samen met alle betrokkenen geven we het centrum een enorme impuls voor de toekomst.”

Fasering
Inmiddels zijn in eerdere fasen in het centrum gerealiseerd het nieuwe appartementencomplex aan de Burgemeester van de Munnikstraat, de uitbreiding van de doe-het-zelf-zaak en de bouw van een nieuwe supermarkt. Het eerste deel van het inrichten van de openbare ruimte omvat de Burgemeester van der Munnikstraat, het Pastoriepad en een deel van het Marktplein.

Planning vervolg
Het inrichten van de openbare ruimte in de tweede fase omvat de Hogestraat, de kruising met de Burgemeester van der Munnikstraat, het Marktplein en de Raadhuisstraat. De uitvoering  van fase twee start eind april 2016. Het totale Centrumplan Loppersum zal naar verwachting worden afgerond samen met alle betrokkenen eind 2017.

Informatiebijeenkomst
Op woensdag 13 april 2016 is er voor alle inwoners ene informatiebijeenkomst over fase twee van de herinrichting om 19.30 uur in het Gemeentehuis.

Centrum Loppersum
De ontwikkelingen in het kader van het Centrumplan Loppersum zijn enige jaren geleden gestart. Het centrum van Loppersum wordt toekomstbestendig gemaakt. Het plan helpt Loppersum als centrumdorp de winkelvoorzieningen te versterken. Realisatie van het plan draagt bij aan de levendigheid van het centrum en vergroot de leefbaarheid voor de inwoners.

Back to top button