Eerste exoskelet officieel volledig in eigendom van Stichting Walk On

Appingedam – Woensdag 27 juni, kreeg Stichting Walk On het eerste exoskelet, een robotpak, officieel volledig in eigendom. Het is ons gelukt om vòòr de gestelde deadline het resterende bedrag bij elkaar te krijgen.

Dat wilden wij niet stilletjes voorbij laten gaan, want dit is een enorme mijlpaal en hier zijn we enorm trots op. Omdat dit niet was gelukt zonder de steun van de donateurs, werd onder het genot van een hapje en drankje dit gevierd.

De overhandiging vond plaats bij Kinese Fysiotherapeuten in Appingedam. Waar Marcel Mielke, vertegenwoordiger en instructeur van de leverancier ReWalk – More Than Walking uit Duitsland, het eerste exoskelet officieel heeft “overhandigd” aan Stichting Walk On. En de fysiotherapeuten van Kinese Fysiotherapeuten uit Appingedam kregen hun certificaat van ReWalk. Dit certificaat houdt in dat zij de training met succes hebben volbracht om mensen met een dwarslaesie te kunnen trainen in een exoskelet. En hiermee is de geboorte van het trainingscentrum voor dwarslaesiepatiënten aanstaande.

Het feit dat het eerste exoskelet nu geheel in eigendom van de stichting is, wil niet zeggen dat het doel is bereikt. Want er wordt nu gelijk doorgegaan met sparen voor het volgende exoskelet.

Hoe verder?
Het eerste exoskelet zal gebruikt worden door Dennie, als pionier in Nederland en ambassadeur van de stichting kan hij andere mensen inspireren en bedrijven/fondsen hopelijk activeren om een donatie te doen voor het tweede exoskelet. Tevens wil Stichting Walk On een onderzoeksteam samenstellen om aan te tonen dat een exoskelet bevorderlijk is voor de gezondheid, zodat de zorgverzekeraars overtuigd kunnen worden dat een robotpak vergoed moet worden door de verzekering en als medisch hulpmiddel erkend wordt. Het tweede exoskelet zal bij Kinese Fysiotherapeuten komen te staan, en deze is voor andere dwarslaesiepatiënten die willen gaan trainen in dit pak. De fysiotherapeuten van Kinese kunnen deze mensen begeleiden en zo is het begin van het trainingscentrum in zicht!

Back to top button