Eerste digitale bewonersbijeenkomst NCG een succes

Appingedam – Het versterkingspunt Appingedam heeft een primeur! Via een PowerPointvideo zijn bewoners van de Bronswoningen geïnformeerd over de plannen voor hun woningen. Deze bijeenkomst is gezamenlijk georganiseerd door Nationaal Coördinator Groningen (NCG), gemeente Appingedam en architectenbureau KAW/KUUB uit Groningen.

De Bronswoningen behoren tot de groep 1.588. Het gaat om 155 adressen in vier straten in Appingedam. Bewoners konden de video thuis bekijken via een beveiligde website en stelden tijdens de digitale bijeenkomst (anoniem) vragen via de chat.

Opening door de wethouder
In de video, die ongeveer een half uur duurde, waren verschillende sprekers te zien. De opening werd verzorgd door wethouder Annalies Usmany-Dallinga van de gemeente Appingedam. Namens gemeente en NCG sprak de procesbegeleider en een bouwbegeleider van KUUB.

166 unieke bezoekers
De video is op de avond zelf door 166 unieke bezoekers bekeken. Dit kan gerust een prachtig resultaat genoemd worden. De bewoners hebben positief gereageerd en zelfs aangegeven vaker op deze manier geïnformeerd te willen worden. NCG gaat daarom deze vorm van informatie delen vaker inzetten.

Online vragenuurtjes
Gedurende twee dagen na de bijeenkomst konden bewoners vragen stellen tijdens twee online ‘vragenuurtjes’. Medewerkers van NCG, KUUB en de gemeente Appingedam zaten tijdens de vragenuurtjes klaar om de vragen te beantwoorden. Ondanks de coronaperikelen hebben we op innovatieve wijze elkaar toch gevonden.

Meer informatie
Bewoners kunnen met vragen terecht bij hun bewonersbegeleider of contact opnemen met NCG via het algemene nummer 088 041 44 77 of mailen naar info@nationaalcoordinatorgroningen.nl

NCG
Nationaal Coördinator Groningen is een onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. NCG houdt zich bezig met het versterken van huizen die naar aanleiding van de gaswinning onveilig zijn geworden.

Back to top button