Eerste cursisten Digisterker ontvangen certificaat

Uithuizen – Afgelopen maandag hebben de cursisten van Eemsmond digisterker in de bibliotheek van Uithuizen hun certfificaat ontvangen uit handen van wethouder Sandra Herkströter.

Ruim een maand geleden zijn in de gemeente Eemsmond de eerste cursisten gestart met de cursus die mensen moet helpen bij de online (overheids)dienstverlening, nu steeds meer overheidsdiensten online aangeboden worden. De cursus is geïnitieerd door Biblionet en de gemeente steunt het initiatief door subsidie te verlenen.

Herkströter vond de uitreiking “Een mooi moment”,  “we vinden het belangrijk dat iedereen meedoet aan onze maatschappij. En door deze cursus kunnen ook mensen die moeite hebben met de digitale ontwikkelingen, bijblijven en gebruik maken van de online overheidsdiensten.” Cursisten zijn aan de slag gegaan met de e-dienstverlening van de gemeente Eemsmond en hebben ook geleerd hoe ze een digiD moeten aanvragen.

Biblionet biedt in november en januari twee nieuwe cursussen aan: één voor mensen die enigszins ervaring hebben met internet, Digisterker. en een tweede voor mensen die helemaal geen ervaring en kennis van internet hebben, Klik & Tik.

Op 2 november start men in de bibliotheek Uithuizen met de cursus Klik & Tik. Mensen die interesse hebben, kunnen zich melden bij Hans Versteeg in de bibliotheek, via 0595 431912 of via: www.biblionetgroningen.nl/digisterker .

Back to top button