11.6 C
Delfzijl
23 april 2021 16:44

Eerste centrum voor aardbevingsbestendig bouwen opent in Groningen

Groningen – Op woensdag 20 september wordt het noordelijke kennis- en innovatiecentrum voor de bouw- en infrasector, BuildinG, geopend. In BuildinG, wat staat voor Build in Groningen, worden de nieuwste technieken op het gebied van aardbevings- en toekomstbestendig bouwen getest die in Noord-Groningen en daarbuiten gebruikt kunnen worden.

BuildinG is een initiatief van de Economic Board Groningen en Hanzehogeschool in samenwerking met TNO en Bouwend Nederland. In Noord-Groningen worden zoveel mogelijk huizen verduurzaamd en bevings- en levensloopbestendig gemaakt. Om dat te bereiken, is innovatie nodig in processen en producten. BuildinG heeft hierin een cruciale functie. Ondernemers, onderzoekers en studenten kunnen er hun producten testen, bijvoorbeeld op de trilplaat die bewegingen als gevolg van aardbevingen simuleert. Ook wordt er nauw samengewerkt met bewoners, want zij weten tenslotte hoe ze willen wonen. BuildinG is niet alleen een testcentrum maar ook een bezoekers- en kenniscentrum.

Testhal

De testhal van BuildinG heeft een afmeting van 40 bij 40 meter en is deels circulair gebouwd: het skelet en de gevelplaten van de oude tennishal van Haren hebben er een nieuw leven gekregen.

Volg ons op

11,082FansLike
1,424VolgersVolg
5,286VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
DierDier
KlussenKlussen
TuinTuin

Populaire berichten