Eerste acts festival Terug naar het begin bekend

Appingedam – Op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei vervullen de middeleeuwse kerken van Appingedam en omgeving alweer voor de negende keer de rol van podium voor het cultureel festival Terug naar het begin. Dit jaar met niet één, maar twee dagen van muziek, theater, poëzie en beeldende kunst rond het festivalthema ‘…en de ander’. De eerste namen van de line-up zijn inmiddels aangekondigd, met onder meer:

Zangeres Sabrina Starke opent het festival op vrijdag, met een reeks krachtige liederen die op verschillende momenten in de geschiedenis de wereld een beetje veranderd hebben. De veelzijdige en spraakmakende artiest Wende Snijders treedt op in de Petrus en Pauluskerk in Loppersum. Theatermaakster Nhung Dam ging overal ter wereld op zoek naar alledaags geluk en duikt weer op in de kerk van Uitwierde met de ontroerende voorstelling Ha Ha Happiness, Theater De Steeg laat je met Moesje in de schoenen van je moeder staan en de mannen van Tangarine brengen hun gevoelige folk naar de kerk van Tjamsweer. Het beroemde duo Reinier Baas & Ben van Gelder speelt elegante jazz en de Amsterdam Klezmer Band swingt de pan uit met een aanstekelijke mix van Jiddisch en Nederlands.

Grunnegse pop

Echt Gronings wordt het als Swinder gaat spelen: vijf charmante jongens en de mooie Groningse taal maken eerlijke popmuziek. Henk van Os & Marjoleine de Vos gaan dieper in op het thema ‘… en de ander’ in een lezing, en op zaterdagavond eindigt het festival met een spetterend optreden van Fuse (bekend van Podium Witteman en De Wereld Draait Door).

Kaartverkoop

Wie zeker wil weten dat hij of zij erbij is, gaat voor tickets naar http://www.terugnaarhetbegin.nl/ (Vroege-vogel-korting geldt tot 1 april).

Back to top button