14.1 C
Delfzijl
vrijdag 21 juni 2019
Home Agenda tips Eerbetoon aan Joe Cocker op Andledon

Eerbetoon aan Joe Cocker op Andledon

Den Andel – De in 2014 overleden Joe Cocker is bijna veertig jaar actief geweest in de wereld van de pop- en bluesmuziek. Met zijn rauwe stemgeluid en unieke armbewegingen wist hij menig fan aan zich te binden. Komende zondag brengt de band Cockerpower op Cultuurerf Andledon een eerbetoon aan deze bijzondere zanger.

Joe Cocker heeft vele hitnoteringen op zijn naam staan, en een belangrijk deel daarvan zal door Cockerpower worden gespeeld. Te denken valt aan de nummers die hij op het legendarische festival Woodstock speelde (Delta Lady, With a little Help from my Friends) en werk uit latere jaren zoals Unchain my Heart en You can Leave your Hat on.

De band Cockerpower heeft alles in huis om het repertoire van Joe Cocker zo puur mogelijk voor het voetlicht te brengen. De band bestaat uit Meindert Joostens in de rol van Joe Cocker, Jolanda de Haan en Chris Hooghuis die backing vocals, sax en percussie verzorgen, samen met de zeer ervaren ritmesectie bestaande uit Wes Batista op drums en Cees van Swieten op bas. Het gitaarwerk is van Jan Vrieling en Peter Kooi speelt op toetsen.

Het optreden van Cockerpower start zondag 28 mei om 15:30. De toegang is niet gratis.

Advertenties

Advertenties